Lavvoen

Lavvoen vår ligger i Sørlimarka ca 2,5 km fra gården. I lavvoen lar vi barna ta aktiv del i bygge og konstruksjonslek med hammer, sag o.l. Vi lager mat på varierte måter, som over bål, på stormkjøkken, på ovnen og i blandt spiser vi matpakke. Vi går på oppdagelsesferder etter dyr og sportegn som fotavtrykk, gnagespor, ekskrementer osv. Frileken har en sentral plass her.

Vi reiser ofte hit på tur. Vi kjører lavvobilen opp, men ned igjen er det ofte noen som går.

Her i lavvoen finnes ingen leker, men i skogen og på enga finner vi mye å leke med likevel. Vi har noen redskaper som vi kan bruke, foreksempel kniver, sager og hammere.

Vi kan lage mat på bålet ute eller inne i den vedfyrte stekeovnen og eventuellt på et stormkjøkken. Et varmt måltid er ofte godt når vi er på tur.

Vi kan gå på oppdagelsesferd rundt i skogen ved lavvoen og der finner vi ofte sportegn som fotavtrykk, gnagespor og ekskrementer etter rev, hare, elg og andre skogsdyr.

Geitene er på sommerbeite i lavvoen, de har et inngjerdet område de går i. Om sommeren må vi oppom i lavvoen hver dag og sjekke at de har det bra og at de har nok vann.